Kárpátalja | 2021. 01. 23. – 10:58 |
Fotó: Nemzeti Rendőrség

Hirdetés

Kárpátalján két férfi több helyen is hamis pénzzel fizetett.

Január 20-án a rendőrséghez bejelentések érkeztek, miszerint ismeretlen személyek hamis pénzzel fizettek Kispatak (Річка) településen egy üdülőkomplexumban, illetve Ökörmezőn egy mobilkommunikáció szaküzletben.

Az első esetben a csalók arra kérték a rekreációs központ adminisztrátorát, hogy hrivnyára váltsa be valutájukat, mert ki akarják fizetni az egyik kis ház bérleti díját. Az intézmény adminisztrátora mit sem sejtve beváltotta a pénzt.

Miután a csalók megkapták a pénzt, otthagyták az üdülőkomplexumot és Ökörmezőre indultak.  Ökörmezőn a férfiak egy bevásárlóközpontban megtévesztették egy mobilkommunikációs szaküzlet eladóját, majd eltűntek a helyszínről.  

A rendőrség bűnügyi osztályának munkatársai rövid idő alatt felfedezték a csalókat.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 190. cikkelye (előre eltervelt csoportosan elkövetett csalás) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. Az ügyben még folyik a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Korábban hírt adtunk róla, hogy ismeretlenek ellopták egy beteg kislány pénzét, amit gyógyítására gyűjtöttek. A sajnálatos eset a kárpátaljai Munkácson történt.  A csalók gyorsan, profi módon cselekedtek: rendkívül rövid időn belül az összes pénzt ellopták egy súlyosan beteg gyermek édesanyjának számlájáról.

Emlékeztetőül, villanyszámla hamisításról érkezett bejelentés a rendőrségre. Az áldozatok szerint ismeretlenek hamis villanyszámlákat dobtak a postaládákba, melyben a bankszámlaszámot kicserélték. A rendőrség nyomozása kiderítette, hogy a hamis számlákat egy 48 éves nagyszőlősi lakos készítette.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!