Magyarország | 2021. 01. 21. – 12:00 |
Fotó: police.hu

Hirdetés

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást P. Z. 70 éves gégényi lakos ellen.

A demecseri rendőrök bűnügyi információjuk alapján tartottak kutatást 2020. október 5-én a nyugdíjas férfi gégényi otthonában - írja a police.hu.

A gyanúsított önként átadott a rendőröknek 1640 darab, különböző kaliberű lőszereket,

amelyeket a háza udvarán elhelyezett lakókonténer alatt tartott.

A rendőrök fegyvereket is lefoglaltak, gépkarabélyt, pisztolyokat, géppisztolyt, golyószórót és légpuskát.

Az elvégzett igazságügyi fegyverszakértői vizsgálat eredménye szerint a légpuska lőfegyvernek, a töltények lőszernek minősülnek.

A többi lefoglalt fegyver hatástalanítottnak bizonyult. A megalapozott gyanú szerint P. Z. engedély nélkül szerezte meg, és tartotta birtokában a lőszereket, és a lőfegyvert.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett,

tettét azzal indokolta, hogy mindig érdekelték a katonai eszközök, így a fegyverek is, de azokkal jogellenes cselekményt nem állt szándékában elkövetni.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Korábban hírt adtunk arról, hogy halálra verte nevelt kétéves fiát egy férfi Budapesten. Budapesten gyerekgyilkosság miatt emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki 2018 telén rátámadt élettársa kisfiára. Hiába próbálta újraéleszteni a támadás után, neki nem sikerült.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy bűncselekményekre kényszerítették az embereket a rendőrök Ukrajnában. Ukrajnában, Dnyipropetrovszk megyében rendőrök csoportját leplezték le, akik pénzért vagy kábítószerért bűncselekményre kényszerítették a helyi lakosokat.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!