Kárpátalja | 2021. 01. 21. – 10:23 |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Január 21-ére virradóan kijevi idő szerint 1 óra 37 perckor a 101-es segélyhívó számra bejelentés érkezett arról, hogy Huszton, a Bohrik traktusban kigyulladt egy istálló.

A gazdasági építmény egy 60 evés helyi lakos tulajdonában van.

Az esetről a benzinkút munkatársai számoltak be, akik tőlük körülbelül egy kilométer távolságra vették észre a lángnyelveket. 

A helyszínre a huszti tűzoltók három autóval érkeztek ki. 

Mire a mentősök megérkeztek a helyszínre, a tűz területe már körülbelül 400 négyzetméter volt.

Kiderült, hogy a tűz középpontja az épület tetője volt. A tűzoltók kijevi idő szerint 3:00 órakor a lokalizálták, hajnali 5 órakor pedig teljesen felszámolták a tüzet. 

Sajnos a haszonállatok, azaz 30 sertés és 60 tyúk még a mentősök kiérkezése előtt elpusztult.

A tűz megrongálta az istálló tetőszerkezetének 400 négyzetméterét.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés – jelentette az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának sajtószolgálata. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy néhány óra alatt kétszer riasztottak balesetekhez Kárpátalján. Január 20-ára virradóan a sürgősségi mentőszolgálat munkatársait kétszer riasztották közlekedési balesetek helyszínére Kárpátalján.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy nap alatt két halálos tűzeset történt Munkács közelében. Január 19-én két tragikus eset történt Munkács közelében: tűzesetek következtében két ember halt meg. Egy embert a tűzoltók megmentettek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!