Kárpátalja | 2021. 01. 15. – 11:52 |
Fotó: a Kárpátaljai Megyei Rendőrség Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A rendőrség munkatársai információkat kaptak arról, hogy egy 28 éves ungvári lakos kábítószer-értékesítésben vehet részt a Ungváron.

Január 14-én a Verescsagin utcában az ungvári bűnügyi rendőrség emberei a Kábítószer-ellenőrzési Osztály munkatársaival együtt ellenőrzés céljából megállították a feltételezett gyanúsítottat.

A rendőrséggel folytatott beszélgetés során a férfi furcsán és idegesen viselkedett.  

A rendőrök gyanúja a felületes ellenőrzés során igazolódott be, az ungvári lakos valóban részt vesz kábítószer-bűncselekményekben.

A nyomozók nagy mennyiségű kábítószert (marihuánát, amfetamint és alfa-pirrolidinopentiofenont) foglaltak le a bűnelkövetőtől.

Az Alpha-PVP gyakran öngyilkossághoz és túladagoláshoz vezet.  

Ezenkívül jelentősen súlyosbít számos krónikus betegséget.

A rendőrség munkatársai megakadályozták a veszélyes anyagok terjesztését a lakosság körében, lefoglalták és szakértői vizsgálatra továbbították az anyagokat.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 307. cikkelye értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. 

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, s akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik

– jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy pszichotróp anyagokat találtak egy szakácsnál Kárpátalján. Kárpátalján január 14-én, az operatív információk feldolgozása során  a rendőrök kábítószer birtoklásán értek egy 30 éves helyi lakost.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján több mint három kilogramm kannabiszt tartott otthonában egy férfi. Kárpátalján a Megyei Rendőrség Kábítószer-ellenőrzési Osztályának munkatársai házkutatást tartottak egy kendereskei (Коноплівці, Munkácsi járás) illetőségű férfi lakóhelyén. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!