Kárpátalja | 2020. 12. 22. – 09:00 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Az elmúlt hét folyamán többször is megpróbálták kenőpénzzel lefizetni a kárpátaljai határőröket, hogy így könnyebben beléphessenek Ukrajna területére.

A Munkácsi Határőrség alkalmazottai körében a korrupció leküzdésére irányuló intézkedések egyre több eredményt hoznak. A határőrök elutasítják a kenőpénzt, nem vesznek részt az illegális tevékenységekben. 

Csak az elmúlt hét folyamán a kárpátaljai határőrök háromszor utasították el az összesen 9000 hrivnya összegű kenőpénzt.

Két román állampolgár csúszópénzt kínált azért, hogy akadálytalanul beléphessen Ukrajna területére a Asztélyi ellenőrző ponton keresztül.

Az egyik külföldinek nem volt biztosítási kötvénye a COVID-19 kezelésével és megfigyelésével kapcsolatos költségekkel kapcsolatban, a másik a 2020 februárjában lejárt dokumentummal próbálta átlépni a határt.

Egy ukrán lakos pedig a cigaretta csempészetéért 2000 hrivnyát ajánlott fel a Velétei határőregység katonáinak. 

Mindhárom esetben a határőrök tájékoztatták a Nemzeti Rendőrséget. A szabálysértők további sorsáról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy migránsokat fogtak el az ukrán-szlovák államhatárnál. A határőrök Szlovákia irányába tartó nyomokat fedeztek fel az ukrán-szlovák államhatár közelében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy drogdílert fogtak el a kárpátaljai rendőrök. A kárpátaljai rendőrség átkutatta egy nagybereznai férfi személygépkocsiját, melyben metamfetamint fedeztek fel.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés