Magyarország | 2020. 12. 18. – 13:56 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A NAV munkatársai csaknem 50 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le a közelmúltban. A lekapcsolt orgazdák több mint 77 millió forintos kárt okoztak költségvetésnek.

A pénzügyi nyomozók két cigiárust igazoltattak egy Pest megyei bevásárlóközpont parkolójában - írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Facebook-oldalán.

Autóikból a helyszínen ezer, rejtett raktárukból pedig további 45 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő.

A NAV munkatársai ezután átkutatták az orgazdák lakásait is, ahol  még 1 262 doboz füstölnivalót és nagy mennyiségű készpénzt találtak.

Az akcióban részt vevő harminc pénzügyi nyomozó a 47 262 doboz cigaretta mellett több mint kétmillió forint készpénzt, valamint járműveket is foglalt a bűnözőktől.

A rendőrök a dohánytermék közterületi árusítása miatt jövedéki eljárást is indítottak.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, egyiküket őrizetbe is vették és kérték letartóztatását.

A gyanúsítottak különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság miatt akár 8 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy ötezer csomag cigarettát akartak Romániába juttatni a csempészek. A két csempészt, akik  december 17-én nagy mennyiségű cigarettát akart átjuttatni Romániába, elfogták a határőrök, akik az operatív információk ellenőrzése során indultak ki járőrözni.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy embercsempészeket tartóztattak le Kárpátalján. A rendőrök a bűnszervezet tevékenységének felderítése során dokumentálták a talált bizonyítékokat.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés