Kárpátalja | 2020. 12. 16. – 14:28 |
Fotó: PMG.ua

December 15-én kijevi idő szerint 11:10 órakor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy a kárpátaljai Huszton, a Nebeszna Szotnya úton robbabó eszközre bukkantak.

Az út javító vállalkozás munkatársai, akik aszfaltutat építenek, kotrógéppel ásták a földet, és egy méter mélységben második világháborús védelmi erődítményeinek beton romjaira bukkantak.

Ezenkívül a munkások több gránátot is találtak, ezért azonnal értesítették a mentőszolgálatot.

Kiderült, hogy múlt csütörtökön ugyanazon az utcán dolgozók találtak egy tüzérségi lövedéket – jelentették az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályán, írja a PMG.ua hírportál.

A helyszínre a mentőszolgálat tűzszerészei érkeztek ki, akik felmérték a környéket.

A mentősök 15 darab M-24 típusú kézigránátot és 14 gyalogsági aknát, azaz összesen 29 darab második világháborús lőszert emeltek ki a földből.

Az összes észlelt lövedéket az ungvári járási katonai gyakorlótéren az előírt módon semmisítették meg.

Korábban hírt adtunk arról, hogy ismét drónnal akartak cigit csempészni Tiszaújlaknál. A zöldsapkások 100 méterre az államhatártól találták meg a kvadrokoptert és egy csomagot, melyben kétszáz doboz zárjegy nélküli cigaretta volt. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a kárpátaljai Munkácson egy többemeletes épület alagsorában két korábban elítélt munkácsi lakos több mint 50 méter öntöttvas csövet lopott el.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés