Kárpátalja | 2020. 12. 15. – 12:41 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A kárpátaljai Munkácson egy többemeletes épület alagsorában két korábban elítélt munkácsi lakos több mint 50 méter öntöttvas csövet lopott el.

A rendőröknek sikerült kézre keríteniük az elkövetőket.

A Munkácsi Kerületi Rendőrséghez egy közüzemi vállalat alkalmazottjaitól érkezett bejelentés arról, hogy állami tulajdonú vagyont loptak el a Jurij Hojda utcai ház pincéjéből.

Az ismeretlenek több mint 50 méter öntöttvas csövet loptak el.

Az eset vizsgálata során a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményben egy 32 és egy 45 éves munkácsi lakos érintett.

Mindkettő ellen korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt indítottak eljárást.

Megállapítást nyert, hogy a támadók könnyen behatoltak a többemeletes épület pincéjébe, ahonnan lebontották az  öntöttvas vízelvezető rendszert.

A csövek szétszerelése után az anyagot fémhulladékgyanánt adták le.

Az illetékesek vizsgálják a társaságnak okozott kár mértékét.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 185. cikkelye (behatolással egyesített lopás) értelmében az ügyben eljárást indítottak. Még tart a vizsgálat – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján egy nő balesetet okozott a felelősségre vonás elkerülése érdekében. A nő ellen okmány nélküli járművezetés miatt közigazgatási jegyzőkönyvet állítottak ki,

Emlékeztetünk arra is, hogy halálos baleset történt Kárpátalján, a Volóci járásban. A VAZ-21099 típusú gépkocsi 43 éves sofőrje a főútról tért le háza udvarára, amikor egy Mercedes-Sprinter mikrobusz nekicsapódott. 


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés