Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Hirdetés

Zaporizzsja megyében felakasztotta magát egy 53 éves gazda – jelentette a zn.ua.

A megyei rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint az eset Huljajpole településen történt. A rendőrséget a feleség tájékoztatta arról, hogy 53 éves férjét holtan találta. A férfi búcsúlevelet hagyott hátra, a rendőrség azonban nem hozta nyilvánosságra annak tartalmát. A helyi lakosok szerint az öngyilkosság oka a rossz termés lehetett, amely a csőd szélére sodorta a férfit. A pénzügyi gondok jelenthették az utolsó cseppet a pohárban, ez késztethette az elkeseredett lépésre a gazda.

Az első öngyilkosságot május 13-án jelentették az Odessza megyei kilijai kistérséghez tartozó Sevcsenkovo községből, ahol egy 66 éves gazda dugta hurokba a fejét. Búcsúlevelében azt írta, hogy a rossz termés és az adósságok miatt vet véget életének. A portál úgy tudja, közel egymillió hrivnyát kellett volna kifizetnie a bérelt földrészlegek után.

Korábban arról számoltak be, hogy Odessza megyében az aszály miatt akár a vetés 50%-a is elpusztulhat. A helyi gazdák szerint a régióban az ínséges 1947-es esztendő óta nem volt ilyen aszály.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!