| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai nagy mennyiségű fa csempészetét akadályozták meg Kárpátalján, olvasható a karpatinfo.neten.

A vizsgálat szerint az illegális szállítmányt az egyik megyei vállalat szervezte, amely fatermékek külföldi értékesítésére szakosodott. A rönkfa Ukrajnából történő kivitelének moratóriuma ellenére a vállalat ebbe a kategóriába tartozó faanyagot értékesített illegálisan külföldi vevőinek.

A lebukás elkerülése érdekében az exportőr olyan vámárunyilatkozatot mutatott fel, amelyben az adatok nem felelnek meg a faanyag tényleges típusának és minőségének. Az előzetes becslések szerint a csempészek közel egymillió hrivnya értékű rönkfát terveztek exportálni. Az illetékes hatóságok jelenleg vizsgálják a szállítmány végleges költségét és mennyiségét.

A napokban az SZBU emberei a Nevetlenfalui (Дякове) ukrán-román ellenőrző ponton farönkök újabb illegális külföldre szállítását akadályozták meg. Négy teherautóban összesen 176 köbméternyi feldolgozatlan faipari terméket találtak.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés