| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Október 1-én reggel egy ungvári járási lakos bejelentést tett a rendőrségen arról, hogy ismeretlenek betörtek az otthonába, adja hírül a pershij.com.ua.

A férfi elmondta, hogy a Cigányos (Cihanyivci) községben található családi házukba reggel 9 óra körül behatolt egy ismeretlen. A behatoló fegyverrel megfenyegette az otthon tartózkodó 18 éves lányát, s miután elvett közel 50 ezer hrivnyát, elmenekült a helyszínről. A lány személyleírást adott az elkövetőről, aki sötét sportruhát viselt, maszkban és kesztyűben volt. Elmondása szerint bűntársa is lehetett, aki szállította a rablót.

A rendőrök rövid időn belül Gerényben észrevettek egy, a személyleírásnak megfelelő külsejű férfit, aki a rendőrök láttán a mezőn keresztül próbált menekülni. Két rendőr követte, s mintegy másfél kilométer után letartóztatták. Közben a nyomozókollégák megállapították a bűntárs tartózkodási helyét. Az egyik elkövető egy 29 éves keteregényi, a másik pedig egy 40 éves ungvári lakos volt. Korábban mindkettőjüket több alkalommal elítélték vagyon ellen elkövetett bűntények miatt.

Az ügyben tart a nyomozás. A rendőrök lefoglalták a fegyvert, a lopott pénzt és a feszítővasat. A két férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés