Ukrajna | 2021. 02. 09. – 10:25 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke a koronavírusról szóló fórumon elmondta, hogy a tőkegyűjtő nyugdíjrendszer bevezetése a tisztességes nyugdíj és a gazdaságba történő befektetés biztosítását jelenti.

Bízik abban, hogy ez a rendszer még az idén elindul.

A Miniszteri Kabinet a Szociálpolitikai Minisztériummal közösen kidolgozta a tőkegyűjtő nyugdíjrendszer bevezetésének stratégiáját.

„Biztos vagyok abban, hogy ebben az évben mindannyian láthatjuk Ukrajnában a tőkegyűjtő nyugdíjrendszer bevezetését” - mondta a kormányfő, akit az RBC Ukraina hírportál idéz. 

Korábban a szociálpolitikai miniszter, Marina Lazebna elmondta, hogy a felhalmozódó nyugdíjrendszer bevezethető Ukrajnában 2022. január 1-jétől.

Ehhez a Legfelső Tanácsnak második olvasatban el kell fogadni a  törvénytervezetet.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában ismét emelkedik a villamos energia ára. Ukrajnában 2021. április 1-től ismét emelkedhetnek az villamos energia tarifái. Az árváltozás azokat érinti, akik 300 kWh-nál többet fogyasztanak.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában a Miniszteri Kabinet a rezsi további növekedését jósolja. A Gazdasági Minisztérium optimista előrejelzése szerint 2021-ben az ukrajnai gáz ára 20%-kal drágul. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!