Ukrajna | 2021. 02. 10. – 13:23 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában az év elején újraszámolták a nyugdíjakat azoknak az ukránoknak, akik betöltötték a 65. életévüket, és teljesítették a munkaviszony követelményeit.  

Ez az újítás azonban nem érintette a dolgozó nyugdíjasokat.

Erről a Nyugdíjas Kurír számol be Facebook-oldalán – írja a Podrobnosztyi.ua hírportál.

Újraszámolták a kifizetéseket azoknak, akik az életkoruk mellett a következő követelménynek is eleget tettek: a férfiak esetében 35, a nők esetében pedig 30 éves munkaviszonnyal rendelkeznek.

"Az ilyen személyek minimális nyugdíja 2021 januárjától nem lehet alacsonyabb, mint 2400 hrivnya (előtte 2100 hrivnya volt).

A nyugdíjkifizetések újraszámítását a létminimum/minimálbér új méretének megállapításának napjától kell elvégezni" - áll a közleményben. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy több mint 2 millió nyugdíjas dolgozik Ukrajnában. Míg Ukrajnában a nyugdíjak egy részét azonnal 1650 hrivnyával emelik, az ukrajnai nyugdíjasok száma 11,1 millió ember, ebből 2,7 millió ember dolgozik.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy még idén megkezdi működését a tőkegyűjtő nyugdíjrendszer. Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke a koronavírusról szóló fórumon elmondta, hogy a tőkegyűjtő nyugdíjrendszer bevezetése a tisztességes nyugdíj és a gazdaságba történő befektetés biztosítását jelenti.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés