Kárpátalja | 2020. 12. 09. – 14:09 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat aktívan együttműködik a régió munkaadóival az üres álláshelyek betöltésének érdekében, az ideiglenes foglalkoztatás és a szakképzés szervezésében.

Ennek eredményeként 2020 január-novemberében 12,0 ezer embert foglalkoztattak,

51,6%-uknak pedig azonnal munkanélküli státuszt biztosítottak.

A foglalkozásokat tekintve a munkaadók iránti legnagyobb kereslet a szerszámokkal rendelkező szakmunkások iránt mutatkozott meg - varrónők, drótkötők, famegmunkáló gépek kezelői, pékek, kábelszerelők stb. - mondta Jurij Fuscsics, a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Központ igazgatója.

Szerinte a munkavállalóknak nagy szükségük van a technológiai berendezések kiszolgálására: kazánház-üzemeltetők, járművezetők, elektronikus berendezések és eszközök szerelői-összeszerelői, a kazánház üzemeltetői stb.

A kereskedelem és a szolgáltatás területén dolgozók között voltak élelmiszer- és nem élelmiszeripari termékek értékesítői,

értékesítési tanácsadók, szakácsok, pultosok, pincérek, biztonsági őrök, fiatal ápolók, dadák.

Igény van még ápolókra, könyvelőkre, általános középfokú oktatókra, ellenőrökre, oktatókra, ipari képzési mesterekre, óvodai oktatási intézmények oktatóira, gyógyszerészekre.

A mezőgazdasági ágazatban a legnagyobb a kereslet az erdőgazdálkodásban dolgozó munkások, fakitermelők iránt.

Összességében 2020. december 1-jéig 1,1 ezer betöltetlen állás volt a regionális foglalkoztatási szolgálat adatbázisában.

Az üres állások átlagos fizetése 7,9 ezer hrivnya volt, az üresedések 75,7%-ában a fizetés magasabb volt, mint a minimálbér – jelentette a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Központ sajtóosztálya. 

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott arról, hogy a megyében idén több mint 750 fogyatékkal élő személy kapott munkát.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés