Ukrajna | 2020. 12. 08. – 08:30 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Volodimir Zelenszkij elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében az állam a karantén ideje alatt támogatja a vállalkozásokat.

A dokumentum értelmében pénzügyi segítséget nyújtanak a korlátozások által érintett vállalkozások számára

– írja az RBC Ukraina hírportál az Elnöki Hivatal nyomán. 

Az elfogadott dokumentumok 8 ezer hrivnya összegű segítségnyújtást írnak elő azoknak az alkalmazottaknak, akik a karantén miatt elvesztették fizetésük egy részét, valamint azoknak az egyéni vállalkozóknak, akik jövedelmük egy részét veszítették el korlátozások miatt.

A törvény hatálybalépése előtt kevesebb, mint három hónappal bejegyzett magánvállalatok, melyek 2020-ban kevesebb mint három hónap  egységes adót fizettek, valamint azok, melyek tevékenysége nem tartozik karantén alá, nem részesülhetnek támogatásban.

A vállalatok emellett egyszeri pénzügyi támogatást is kapnak a bérmunkásoknak történő kifizetésekhez,

hogy ne bocsássák el őket a karantén alatt.

Ez a szabály azokra a vállalkozásokra vonatkozik, amelyek a törvény hatálybalépésekor a karantén miatt kénytelenek voltak csökkenteni az alkalmazottak munkaidejének időtartamát.

Ezenkívül egyszeri támogatást irányoznak elő a gazdasági társaságok számára annak érdekében, hogy megtérítsék a kötelező állami társadalombiztosításért járó egységes adó kifizetésével kapcsolatos költségeket.

Zelenszkij jóváhagyta az alkohol értékesítésére vonatkozó engedélyek meghosszabbítását a karantén ideje alatt, valamint annak lejártát követő három hónapig.

Az államfő továbbá jóváhagyta az adófizetők adótartozásának törlését abban az esetben is,

ha az összes adó és illeték teljes adóssága nem haladja meg a 3060 hrivnyát.

Az első csoport egységes adójának fizetői mentesülnek az adó fizetése alól 2020 decemberéért és 2021 január-május közötti időszakban.

2021. december 29-ig elhalasztják az egyének, köztük a magánvállalkozók adótartozásának visszafizetését, ha a teljes összeg nem haladja meg a 6800 hrivnyát.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott aról, hogy a meygénkben idén több mint 750 fogyatékkal élő személy kapott munkát.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés