Ukrajna | 2020. 12. 15. – 09:48 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Olekszij Kucserenko a Batykivscsina párt képviselője, az egykori lakásügyi és közüzemi miniszter az Ukrajna 24 tv-csatorna adásában bejelentette, hogy 2021 elején Ukrajnában 10%-kal emelkedhet a gáz ára. 

Kucserenko ugyanakkor megjegyezte, hogy az ukrán földalatti tárolókban lévő rekordmennyiségű gáztartalékok nem garantálják, hogy a lakosság számára a gáz ára nem fog emelkedni.

“Természetesen ez semmit sem jelent. Amikor sok mindent elkezdenek mondani arról, hogy befecskendezték a gázt, valamilyen oknál fogva nem mondják meg kinek a gáza? Bizonyos vállalatok feltöltötték a tárolókat.

Nem tudjuk az árát, nem tudjuk, mit kezdenek legközelebb ezzel a gázzal, akár Európába is visszavihetik"

- mondta Kucserenko, akit a news.hvylya.net hírportál idéz.

A képviselő elmondása szerint ma Ukrajnában nincs teljes értékű gázpiac, és továbbra is fennáll az Naftohaz gázszolgáltató vállalat fölénye, amely az összes gáz 70%-át ellenőrzi.

“A Naftohaz szerintem az ukrán gázt az Ukrgazvidobuvannya leányvállalatától veszi, 2,5 hrivnya/köbméter áron, majd eladja nekünk 6,33 hrivnya áron.

Ez a decemberi gázár. Januárban szerintem 10%-kal nő.

A Naftohaz élni fog a pénzkeresési lehetőséggel” - foglalta össze a politikus.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Az Ukrajnában vásárolt termékek 25%-a "szürke import", amely a nagyfokú korrupcióval magyarázható.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy januártól növekszik az ukrán nyugdíj összege, azonban azoknál, aki nem rendelkeznek legalább 28 éves munkaévvel, fennáll annak a veszélye, hogy időskori juttatások nélkül maradnak.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés