Bemutatjuk Albrecht Katalin énekest

A huszti Albrecht Katalin egy személyben énekes, karmester és tanár.

Magyar Levente miniszterhelyettes, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára február 18-i kárpátaljai látogatása során a Latorca-parti városban részt vett a Munkácsy Mihály Magyar Ház patinás épületében kialakított Monarchia étterem bemutató ünnepségén.

A kárpátaljai ember leleményessége legendás. Híresen kitartó, aki a „jég hátán is megél!”

A Feketepatakon élő Sárga Erzsébet kezei közül igazi remekművek kerülnek ki. Láthattak már tőle Hupikék törpikék kompozíciót, a Frédi és Béni mese részletét, de a nagyobbaknak hagyományos magyaros mintával is dekorál. Vele beszélgettünk kezdetekről, kihívásokról.

Kocsis Marianna, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium tanáraként fontosnak tartja a tanár-diák bizalom kiépítését, hisz csak így lehet sikeres egy hosszú és sokrétű oktatási folyamat.

A kreativitással és kézügyességgel megáldottak akár egyedül is elkészíthetik a karácsonyi dekorációkat, de ha híján vagyunk ennek, vagy nincsenek megfelelő eszközeink, szakemberek segítségét is kérhetjük.

Az élőzene mindig is különleges hangulatot varázsolt és varázsol egy-egy eseménynek. Esküvők elengedhetetlen kelléke, de ma már születésnapok, szalagavatók, leánykérések alkalmával is kérhetünk élőzenét.

Varga-Orosz Katalin, a Kárpátaljai Állami Levéltár beregszászi osztályának restaurátora szeretettel gondol munkájára