Kárpátinfo.net


Áramszolgáltatás, villanykikapcsolás Kárpátalján. Illusztráció. Fotó. Internet
Áramszolgáltatás, villanykikapcsolás Kárpátalján. Illusztráció. Fotó. Internet


Kárpátalján a Zakarpatyaoblenerho megyei áramszolgáltató közzétette a július 10-ei óránkénti áramkimaradások ütemtervét.

A megyei szolgáltató szerint Kárpátalján az óránkénti áramkimaradások menetrendjét az Ukrenerho által régiónként meghatározott határértékeknek megfelelően alakítják ki.

Tervezett óránkénti áramkikapcsolások július 8-án Kárpátalján
Tervezett óránkénti áramkikapcsolások július 8-án Kárpátalján

A fehér szín azt jelenti, hogy van áramellátás. A sárga, zöld, narancssárga, kék, piros és lila színek azt jelentik, hogy nincs áramellátás. A szürke szín pedig azt jelenti, hogy áramkimaradás lehet - olvasható az áramkimaradások menetrendjének magyarázatában.

Az egyes szakaszokba tartozó kárpátaljai települések listája a Zakarpattyaoblenerho weboldalon található linkre kattintva, valamint a Telegram chat-botjában tekinthető meg.

Az áramkimaradásokról a Zakarpattyaoblenerho honlapján, illetve az energiavállalat chatbotjában és Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 

 

Ukrajnában a villamosenergia-fogyasztás várhatóan júliusban és augusztusban tetőzik. Az áramkimaradások hossza nagyobb lesz - mondta Dmitrij Szaharuk, a DTEK ügyvezető igazgatója.  A villamosenergia-rendszer terhelése a légicsapások, az atomerőművi blokkok javítása és a meleg időjárás miatt növekszik. Ezt igazolja a június utolsó dekádja, amikor jelentősen megnövekedtek az áramkimaradások időszakai. A DTEK arra figyelmeztet, hogy ez még nem a határ.

"Közeledünk a nyári csúcshoz. Júliusban és augusztusban van a csúcs. Ennek oka a légkondicionálás miatti magas fogyasztás. A termelés nem növekszik, hanem csökken a légicsapások miatt, és sajnos a háztartásokban az áramellátás közötti intervallumok növekedni fognak"

- mondta Szaharuk.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek