MTI

Vádemelés. Illusztráció
Vádemelés. Illusztráció


Különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy nő ellen, aki kegyetlenül bántalmazta és halálra szurkálta idős édesanyját tavaly júniusban Nyíregyházán.

Borsodi-Buss Emese, a főügyészség szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, a vádirati tényállás szerint az 50-es évei elején járó nő 2023. június 1-jén elment édesanyja nyíregyházi lakóházához, majd őt ismeretlen okból csaknem egy órán keresztül bántalmazta.

A vádlott a 80 éves nőt számtalan esetben kézzel megütötte, megrúgta, majd egy hegyes eszközzel többször nyakon és fejen szúrta édesanyját, aki a helyszínen meghalt - ismertette a szóvivő.

Megjegyezte,

a sértett testén ötvenkilenc sérülést találtak, "halála olyan fájdalommal és szenvedéssel járt, amely a halál bekövetkeztével szükségszerűen együtt járó testi és lelki szenvedést jelentősen meghaladta".

A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével lehessen feltételes szabadságra bocsátani.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI