Bien.hu

Ez a gyógynövény növeli az életerőt és a testet-elmét felfrissíti
Ez a gyógynövény növeli az életerőt és a testet-elmét felfrissíti


Talán nem lehet véletlen, hogy a világ legősibb és legmagasabb kort megélő növényét kapcsolták össze a hosszú élettel. A páfrányfenyő különös módon éppen az életkor előrehaladtával járó problémák esetében ért el meggyőző eredményeket. Azonban a fiatalabb generáció is sokat profitálhat a használatából, ezért kérlek, engedd meg, hogy bemutassam neked ennek a bámulatos növénynek a személyiség(jegy)eit.

Az élő „őskövület”

Az alsó karbonkorban megjelenő páfrányfenyőfélék a jura idején élték virágkorukat. Ők még teljes valójukban találkozhattak a dinoszauruszokkal, és talán még mesélhetnek is róluk. Mígnem a földtörténeti harmadkorban bekövetkező lehűlés megpecsételte a sorsukat, egyedül a Ginkgo biloba tudott „elmenekülni” és ezzel ő lett a család egyetlen túlélője. Mivel nagyon ellenálló faj és rendkívüli regenerálódási erővel bír, így könnyűszerrel érhet meg magas kort. A legidősebb nyilvántartott példány életkora elérte a 3500 évet - írja a bien.hu.

Legyező formájú, tetszetős levelei miatt rendkívül népszerű díszfa, Európában 1727- től van jelen és máig közkedvelt, gyakorlatilag az egész világon megtalálható. A kínaiak, a japánok és a koreaiak szent faként tisztelték, ezért többnyire különleges vagy megszentelt helyekre ültetették.

A tudás fája

Legismertebb hatása, hogy javítja az agy vérellátását, anyagcseréjét és oxigénellátását, emellett fokozza a salakanyagok eltávolítását. Ezek következtében fokozódik a szellemi teljesítmény, az összpontosítóképesség, javul az emlékezőképesség és a reakcióidő, valamint csökken a demencia és az Alzheimer- kór kialakulásának esélye. Mérsékli a szenilitás, az időskori leépülés tüneteit.

A keringés felpezsdítője

Oldja az érrendszer meszes lerakódásait, felszámolja az érszűkületeket, gátolja a vérrögképződést. Tartós szedése a kezelteknél megszüntette a krónikus szédülést, hatásos volt fülcsengés, fülzúgás ellen, illetve olyan halláskárosodások esetében, amiket a hallásért felelős ideg rossz vérellátása okozott. Javítja a szem érzékenységét, szín- és éleslátását, segít a retinasérülések, sorvadás gyógyításában, javítja a pigmentelfajulásban szenvedők látását. Fejfájás esetén továbbá a lelkiállapot javítására, szorongás csökkentésére is használható. Lényegében minden olyan esetben hasznát vehetjük, amire a vérkeringés javulása pozitív hatással van. 

Az érrendszer megtisztítója

A szívizmok vérellátását is fokozza. A vérrögök képződésének csökkentésével megelőzhetővé válik a szívinfarktus, és a vér agyban történő megnövekedett mértéke segíti a szívroham utáni felépülést. Javítja a vérellátást a láb ereiben, ezáltal segíthet a lábikrában jelentkező fájdalmak, görcsök okozta időszakos sántítás esetében. A perifériás vérkeringés élénkítése révén hasznos Raynaud-kórnál, visszérgyulladás utáni állapotban és a cukorbetegségben szenvedők ereit is védelmezi.

Az asztmások pártfogója

A vérlemezke-aktiválási faktor felelős a belső vérrögképződésért, a szervtranszplantáció esetén a kilökődésért, sőt asztma esetén hörgőszűkületet okozva részese az asztmás rohamok kiváltásának. A páfrányfenyő ezzel a faktorral kölcsönhatásba lépve segít megelőzni a rohamok kialakulását és más légzőszervi panaszok kezelésében is segít. Légzéskönnyítő hatású, és relaxálja a tüdő simaizmait.

A tápcsatorna karbantartója

Megnyugtatja és erősíti a gyomrot, javítja az emésztést, feloldja a bélcsatorna görcseit, gátolja az erjedést, és enyhe szélhajtó hatással is rendelkezik.

Az életerő megnövelője

Megnöveli a szervezet életerejét, serkenti az immunrendszer működését. Kifejezetten ajánlott a tavaszi, és az őszi időszakban kúraszerűen fogyasztani e célból. Segíthet pollenallergia esetén, ezért még a felkészülés időszakában érdemes gondolni rá.

A különösen védett mag

Termése kellemetlen illatával általában taszítja az embereket, de a bátraknak feltárul a benne rejlő kincs. Kínában és Japánban szívesen fogyasztják ehető magját, ami mellesleg jó hatással van a hörgőkre, a tüdőbetegségekre - az asztmára különösen -, csillapítja a köhögést, köptető, nyugtató, valamint szintén kedvező a rövidtávú memóriára és a figyelmességre nézve.

Figyelmeztetések

Mivel véralvadásgátló hatása van, ezért alkalmazása problémás lehet annál, akinek véralvadási rendellenessége van. Várandósok, szoptató nők és két év alatti gyermekek számára ellenjavallt. A Ginkgo biloba megtisztítja az érrendszerünket, kiélesíti az érzékszerveinket, segít fiatalosan tartani az elménket és a gondolkodásunkat, segít feloldani a beszűkültséget, a korlátoltságot, így tehát éberséggel, rugalmasabb és körültekintőbb gondolkodással ajándékoz meg.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás