Femina

A magyar színész 60 évesen tűzoltónak állt
A magyar színész 60 évesen tűzoltónak állt


Cserna Antal megtudta, hogy lakóhelyén nincs elég tűzoltó, több sem kellett neki, kitanulta a szakmát.

Cserna Antal tavaly augusztusban tudta meg, hogy lakhelyén, Pesthidegkúton nincs elég tűzoltó, innentől nem volt kérdés számára, hogy belevág a dologba, és lánglovagnak áll. Mindössze az állt a színész és a hivatásos tűzoltószakma útjába, hogy ilyen vizsgát csak 55 éves korig lehet tenni, azonban szerencséjére annak semmi akadálya nincs, hogy 60 évesen önkéntesként álljon be a katasztrófavédelem körébe - írja a femina.hu

- 61 évesen azt érzem, hogy még rengeteg energia van bennem. Otthon, a ház körül is rengeteget dolgozom, szívesen szerelgetek, a létrára mászás is megy még, bírom szuflával - mesélte a Story magazinnak Cserna Antal, aki a tűzoltóságon szerzett tapasztalatairól is beszámolt.

- Hatfős egy raj, a miénkben van két volt hivatásos tűzoltó, és önkéntes tagok is vannak. (…) Én mindenkitől nagyon sokat tanulok, és ezáltal önmagamról is - mesélte lelkesen a színész, aki azt is elmondta, hogy a hivatásosokon kívül azok az önkéntesek indulnak el velük riadólánc esetén, akik éppen ráérnek, hiszen nekik többnyire más civil szakmájuk is van. 


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás