Karpat.in.ua
Rusztem Umerov, Ukrajna védelmi minisztere. Fotó: rbc.ua
Rusztem Umerov, Ukrajna védelmi minisztere. Fotó: rbc.ua


Rusztem Umerov védelmi miniszter felszólítja a jelenleg Európában tartózkodó ukránokat, hogy csatlakozzanak az Ukrán Légióhoz, amelyet Lengyelország területén állítanak fel és képeznek ki – számolt be az rbc.ua hírportál a Védelmi Minisztérium sajtószolgálatára hivatkozva.

A jelentés szerint Umerov elmondta: „Az Ukrajna és Lengyelország közötti biztonsági együttműködésről szóló megállapodás, amelyet hétfőn írt alá Volodimir Zelenszkij és Donald Tusk, új fontos lépés mindkét szomszédos állam védelmi képességeinek megerősítésében.” Mint hangsúlyozta, ennek a megállapodásnak az egyik kulcsfontosságú rendelkezése az Ukrán Légió létrehozása, ami egy különleges önkéntes egység, amelyet Lengyelország területén fognak kiképezni Ukrajna védelmére.

A miniszter részletesen megindokolta, miért fontos ez:

  • a harckészültség növelése: az ukrán önkéntesek a legkorszerűbb kiképzésben részesülnek a lengyel, litván és más uniós szövetségesek által;
  • nemzetközi támogatás és felszerelés: a légiót nemzetközi partnereink legjobb felszereléseivel látják el, növelve ezzel a csatatéren való hatékonyságot;
  • lehetőség az ukrán állampolgárok számára Európában: a Lengyelországban és más EU-tagországokban lakó ukránok önkéntesen csatlakozhatnak Ukrajna védelméhez az ukrán fegyveres erőkkel kötött szerződés aláírásával.

„Felhívunk minden Európában tartózkodó ukránt, hogy csatlakozzon az Ukrán Légióhoz. Az ön hozzájárulása felbecsülhetetlen a szabadságért és függetlenségért folytatott harcunkban. Minden ilyen lépés közelebb visz a győzelemhez” – hangsúlyozta Rusztem Umerov - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek