Karpat.in.ua
Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke. Fotó: rada.gov.ua
Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke. Fotó: rada.gov.ua


Az Egyesült Államoknak és a nyugati országoknak el kell törölniük a nyugati fegyverek által az Oroszországi Föderáció területén végrehajtott támadásokra vonatkozó korlátozásokat, és biztosítaniuk kell a folyamatos fegyver- és lőszerellátást – jelentette ki Ruszlan Sztefancsuk, a Parlament elnöke a „Háború, demokrácia és parlament: Ukrajna 2024” elnevezésű tájékoztatóján a washingtoni Ukraine House-ban, számolt be a Jevropejszka Pravda tudósítója.

Emocionálisan kommentálta a legutóbbi hatalmas orosz rakétatámadást Ukrajna, az Ohmatdit Gyermekkórház és a szülészeti kórház ellen. Fotókat mutatott be a támogatást szállító autók sorairól.

„Partnereinknek is meg kell tanulniuk a szolidaritás leckéjét. Szükséges, hogy ilyen gépkocsisorok legyenek fegyverekkel, amelyek időben megérkeznek Ukrajna határára” – hangsúlyozta Sztefancsuk.

Elmondása szerint Ukrajna mindenekelőtt azt akarja, hogy az ENSZ Alapokmánya által garantált védelemhez legyen joga, és azt a lehető legteljesebb mértékben kihasználja.

„Szükséges az Orosz Föderáció területén a nyugati fegyverekkel történő támadásokra vonatkozó korlátozások eltörlése, stabil és kiszámítható fegyver-, lőszerellátásra van szükségünk, F-16-osokra, pilóták képzésére, lőszerre van szükség ezekhez a gépekhez” 

– hangsúlyozta a parlament elnöke.

Kiemelte: az egyetlen lehetőség az ellen a 25 repülőtér elleni támadás, ahonnan orosz katonai repülőgépek szállnak fel, hogy irányított légibombákat indítsanak Ukrajna fölé.

Elmondása szerint a legutóbbi orosz támadás tanóra kell, hogy legyen azok számára, akik megpróbálják rávenni Ukrajnát, hogy tárgyaljon Oroszországgal.

„Ez egy újabb példa arra, hogyan kell felfognunk azokat a mantrákat, amelyek szerint Oroszország békét akar. Láthatják, milyen az úgynevezett orosz béke”,

fogalmazott Sztefancsuk - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek