Karpat.in.ua
Ukrán légvédelem működés közben az orosz-ukrán háborúban. Fotó: Facebook.com/generalStaff.ua
Ukrán légvédelem működés közben az orosz-ukrán háborúban. Fotó: Facebook.com/generalStaff.ua


Az orosz agresszorok szerdára virradó éjjel Shahedekkel és rakétákkal támadták Ukrajnát, a légvédelem 20 drónból 14-et lelőtt – számolt be az rbc.ua hírportál Mikola Olescsukra, az ukrán fegyveres erők légierő-parancsnokának Telegram-csatornájára hivatkozva.

A jelentés szerint a légierő-parancsnok közlése szerint „július 10-én éjjel az ellenség egy Iszkander-M ballisztikus rakétával és négy X-59/X-69 irányított légi indítású rakétával támadott a megszállt Krímből, valamint 20 Shahed-131/136 típusú csapásmérő drónnal Kurszk térségéből”.

A harci munka eredményeként

az ukrán légvédelem 14 Shahedet lelőtt Odessza, Mikolajiv, Herszon, Dnyipropetrovszk, Hmelnickij, Cserkaszi, Vinnica és Rivne megyékben.

A megszállók a drónokat a Primorszk-Ahtarszk térségéből (Oroszország) és a Csauda-fokról indították (Krím).

„Vadászgépek, a légierő légvédelmi rakétaegységei, az ukrán védelmi erők mobil tűzcsoportjainak számításai és az elektronikus hadviselési egységek vettek részt” – tette hozzá Mikola Olescsuk, megjegyezve, hogy Odessza megye kikötői infrastruktúráját támadták rakétákkal, és az aktív ellenintézkedések eredményeként három ellenséges X-59/X-69 rakéta és három csapásmérő drón nem érte el a célját - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek