MTI

Holtan találták Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget Görögországban
Holtan találták Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget Görögországban


Holtan találták Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget, aki néhány napja tűnt el egy görög nyaralóközpontból.

Mosley, aki orvos volt, feleségével üdült a görögországi Szümi szigetén, és szerdán, rekkenő hőségben túrázni indult a sziget belső hegyvidéki területeire, ahonnan azonban nem tért vissza.

Felesége riasztotta a helyi hatóságokat, és bejelentése nyomán nagyszabású keresés indult, amelyben a görög parti őrség is részt vett helikopterekkel és drónokkal.

Vasárnap a keresőalakulatok találtak egy holttestet a sziget északkeleti térségében, nem messze a tengerparttól. Jóllehet a hivatalos azonosítási eljárás még nem zajlott le, egyöntetű brit médiabeszámolók szerint a görög hatóságok megerősítették, hogy Michael Mosley a kopár hegyi területen megtalált elhunyt.

A 67 éves Mosley az egyik legismertebb és legnépszerűbb ismeretterjesztő médiaszemélyiség volt Nagy-Britanniában.

Rendszeres műsorai voltak a BBC és a Channel 4 közszolgálati televízióban, brit lapokban közölt orvosilag kidolgozott életmód- és egészségügyi tanácsokat tartalmazó írásokat. Szószólója volt az úgynevezett 5:2-es étrendnek, amelynek lényege az, hogy a hét két napján igen korlátozott kalóriabevitellel - gyakorlatilag böjtöléssel - kell megszabadulni a testsúlyfeleslegtől.

Brit médiabeszámolók szerint a szigeten 40-42 fokos hőség volt, amikor Mosley túrázni indult az árnyékot nyújtó fák nélküli, gyakorlatilag teljesen kopár hegyvidéki térségben.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI