Karpat.in.ua
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: Elnöki hivatal
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: Elnöki hivatal


Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön Franciaországba látogat, ahol részt vesz a normandiai partraszállás 80. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen és találkozik francia kollégájával, Emmanuel Macronnal – közölte az Élysée-palota, számolt be az rbc.ua hírportál a BFMTV francia tévécsatornára hivatkozva.

A francia elnöki palota közleménye szerint ZelenszkijFranciaországba érkezik, és részt vesz a szövetségesek normandiai partraszállásának 80. évfordulója tiszteletére rendezett eseményen. Pénteken az ukrán államfő az Élysée-palotában találkozik francia kollégájával. „Amikor az orosz csapások folyamatosan erősödnek a fronton és az energiainfrastruktúra ellen, a két elnök megvitatja a fronthelyzetet és Ukrajna szükségleteit” – mondta Emmanuel Macron.

Az Élysée-palota hozzátette, hogy a találkozó az Ukrajnát támogató konferencia folytatása lesz, amelyre február 26-án Párizsban került sor. Akkor először vetette fel a francia elnök nyugati csapatok Ukrajnába küldésének a kérdését. Szintén pénteken várhatóan Zelenszkij felszólal a francia nemzetgyűlés (a parlament alsóháza) előtt. Ugyancsak megbeszélést folytat Yael Braun-Pivettel, a nemzetgyűlés elnökével is - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek