Karpat.in.ua
Rusztem Umerov, Ukrajna védelmi minisztere. Fotó: rbc.ua
Rusztem Umerov, Ukrajna védelmi minisztere. Fotó: rbc.ua


Rusztem Umerov védelmi miniszter felszólította a világ vezető hadiipari vállalatait és technológiai óriásait, hogy fektessenek be az ukrajnai fegyvergyártásba – számolt be hétfőn az rbc.ua hírportál a védelmi tárcavezető Facebook-oldalára hivatkozva.

A jelentés szerint Umerov közölte, hogy a Shangri-La biztonságpolitikai konferencia margóján találkozott a világ vezető hadiipari vállalatai és technológiai óriásai, köztük a BAE Systems, a Lockheed Martin, az Airbus, a Boeing, a Saab, a Google és az Oracle képviselőivel. „Felszólítottam őket, hogy fektessenek be a fegyvergyártásba Ukrajnában, és hozzanak létre közös védelmi vállalkozásokat. Ebben a partnerségben nagy lehetőségek rejlenek: Ukrajna hozzáférést kap a legújabb technológiákhoz, a vállalatok pedig lehetőséget kapnak fejlett fegyverek további fejlesztésére” – mutatott rá.

Mint a védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy egy erős hadiipar létrehozása Ukrajna nemzetbiztonsági kérdése. „Már együttműködünk ezekkel a cégekkel, katonáink sikeresen tesztelik a fegyvereiket, felszereléseiket és technológiáikat a csatatéren, egyedi visszajelzést adva, amely lehetővé teszi a termékek fejlesztését. Fókuszunk az ukrajnai gyártásra vagy az ukrán vállalatok bevonására irányul, hogy együttműködjenek velük a világóriások” – tette hozzá Usztem Umerov - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek