Karpat.in.ua
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Fotó: UNIAN
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Fotó: UNIAN


A szövetségesek helyesen döntöttek, amikor megengedték Ukrajnának, hogy a fegyvereikkel mérjen csapásokat Oroszország területén, de Kijev folytatja a munkát a használat kiterjesztése érdekében – jelentette ki hétfőn Dmitro Kuleba külügyminiszter az észt kollégájával, Margus Tsahknával közös sajtótájékoztatóján, számolt be az rbc.ua hírportál.

A tudósítás szerint az ukrán diplomácia vezetője elmondta: „Megerősíthetem, hogy partnereink valóban megtették a megfelelő lépést a korlátozások feloldásával, hogy célpontokat támadhassunk Oroszország területén. De nem jelenti azt, hogy szabad kezünk van, vannak szabályok, amelyeket be kell tartanunk. Folytatjuk a munkát szövetségeseinkkel, hogy bővítsék a fegyvereik használatának távolságát.”

Ezt az ötletet támogatta az észt külügyminiszter is, aki szerint országa álláspontja az, hogy Ukrajnának joga van megvédenie magát és célpontokra lecsapni Oroszország területén. „Dmitrónak igaza van abban, hogy az USA, Németország és más országok nemrégiben elfogadott döntése jó irányban tett lépés” – mutatott rá Margus Tsahkna - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek