Kárpátinfo.net


Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Fegyir Jancsik 1986-os születésű beregszászi katona. Fotó: Kárpátinfo/Babják Zoltán Facebook-oldala
Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Fegyir Jancsik 1986-os születésű beregszászi katona. Fotó: Kárpátinfo/Babják Zoltán Facebook-oldala


Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Fegyir Jancsik 1986-os születésű beregszászi katona.

A szomorú hírt Babják Zoltán, Beregszász polgármestere közölte Facebook-oldalán.

"Sajnálattal közöljük, hogy a háborúban újabb beregszászi védő esett el: Fegyir Jancsik 1986-os születésű katona" 

- írta a polgármester. 

A tengeri gránátvető hősiesen védelmezte szülőföldjét, a Herszon megyei Krinki településen vesztette életét. 

"Őszinte részvétemet fejezem ki a hozzátartozóknak a városi tanács, a végrehajtó bizottság, a képviselő-testület és a lakosság nevében. Isten nyugosztalja hősünket!"

 - írta Babják Zoltán.

A temetés időpontjáról később tájékoztatnak.

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ungvári Roman Hapak, az Ungvári Nemzeti Egyetem Történelem és Nemzetközi Kapcsolatok Karának hallgatója életét vesztette az orosz-ukrán háborúban. Roman Hapak főtörzsőrmester 2024. május 27-én halt meg egy FPV dróncsapás következtében a Zaporizzsjai területen található Mali Scserbaki falu közelében.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a Turjaremetei kistérség katonája, a 38 éves Olekszandr Kosztricja. Olekszandr Kosztricja 1986. május 11-én született Rakovo (Rákó) községben.  A 38 éves Olekszandr Kosztricja rangidős katona május 29-én harci feladat teljesítése közben a Harkivi területen található Petropavlivka falu közelében vesztette életét.

Az orosz-ukrán háborúban szerzett sérülések következtében életét vesztette a 38 éves felsőkerepeci katona, Olekszandr Troscsak.  A munkácsi járási katona súlyosan megsebesült és május 25-én életét vesztette.

Ukrajnáért vívott harcokban hősi halált halt Vaszil Bocskor katona. Vaszil Bocskor 1972. január 4-én született Kaszómező (Koszivszka Poljana) településen. A kárpátaljai katona a háború első napjától kezdve az ukrán hadseregben szolgált. A Koszivszka Poljana falu lakosa a Szumi területen harci feladatok végrehajtása közben halt meg hősi halált. Majdnem egy évig eltűntként tartották nyilván.

Ungváron végső búcsút vettek a háborúban elesett 31 éves Ivan Borogyin katonától és Viktor Kucsik főtörzsőrmestertől. Ivan Borogyin 1993. február 11-én született a Vinnyicai területen található Dzsulinka faluban. A harci küldetések példás teljesítéséért a "Bátorságért" III. osztályú érdemrenddel tüntették ki. 2024. május 10-én halt meg a harcokban. Viktor Kucsik 1993. január 11-én született a Hmelnyickij területen található Netiscsinben.  Viktor Kucsik megkapta a II. és III. fokozatú Vitézségi Rendet, Ukrajna elnökének kitüntetését és az Ezüst Edelweiss brigád kitüntetést. A katona 2024. május 10-én halt meg harci feladat végrehajtása közben. 

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a beregszászi járási Cserna (Csarnatő) község lakója, Jurij Sztancs.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a Munkácsi járásban található Bisztrica (Repede) falu lakosa, a 32 éves Jurij Honcsaruk őrmester. Honcsaruk Jurij Vaszilovics 1992-ben született a Csinagyijevói kistérséghez tartozóBisztrica (Repede) községben. A kárpátaljai őrmester 2024. május 12-én a Harkivi régióban található Szlobozsánszke falu közelében harci feladat végrehajtása közben ellenséges tűz következtében halálosan megsebesült.

Ungváron utolsó útjára kisérték az orosz-ukrán háborúban elesett 21 éves védőt, Tarasz Havrist. Tarasz Ivanovics Havris 2002. szeptember 16-án született.  Oroszország teljes körű inváziója után a sorkatonai szolgálatát teljesítő Tarasz Harvis szerződéssel belépett az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, hogy édesapjához hasonlóan védje hazáját és szeretteit a rasszista inváziótól. 2024. május 1-jén egy harci küldetés végrehajtása közben életét vesztette.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a munkácsi járási 53 éves Mikola Batrin. Május 10-én a Munkácsi járásban található Nehrovo (Maszárfalva) faluban végső búcsút vettek a harcokban elesett védőtől, az 53 éves Mikola Batrintól.  A temetésre a Nehrovo faluban található Szentháromság görögkatolikus templomban került sor.

Kárpátalján végső nyugalomra helyezték Jevhen Belkin 25 éves ungvári honvédot. Jevhen Belkin 1998. július 8-án született Ungváron.  A diploma megszerzése után sorkatonai szolgálatra jelentkezett az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, majd az orosz-ukrán háború kitörése után önként jelentkezett Ukrajna védelmére.

A Beregszászi kistérség végső búcsút vett Oleh Beca védőtől. Oleh Beca 1989-es születésű katona Herszon megyében vesztette életét az ellenséggel vívott harcban - közölte Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere. A beregszászi katona még 2014-ben jelentkezett önkéntesként a hadseregbe, s a háború kitörésekor is azonnal Szülőföldje védelmezésére sietett.

Vaszil Holovcsak, a Huszti járásban található Mizshirja (Ökörmező) település lakója életét vesztette az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai katona a Donyecki területen lévő Pervomajszke falu közelében harci feladat végrehajtása közben vesztette életét.  A férfi az A2980-as katonai egység sofőrje volt.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek