Kárpátinfo.net


Áramszolgáltatás. Illusztráció
Áramszolgáltatás. Illusztráció


Kárpátalján a Zakarpatyaoblenerho megyei áramszolgáltató közzétette a június 25-ei óránkénti áramkimaradások ütemtervét.

A megyei szolgáltató szerint Kárpátalján az óránkénti áramkimaradások menetrendjét az Ukrenerho által régiónként meghatározott határértékeknek megfelelően alakítják ki.

Tervezett óránkénti áramszünetek június 25-én Kárpátalján
Tervezett óránkénti áramszünetek június 25-én Kárpátalján

A fehér szín azt jelenti, hogy van áramellátás. A sárga, zöld, narancssárga, kék, piros és lila színek azt jelentik, hogy nincs áramellátás. A szürke szín pedig azt jelenti, hogy áramkimaradás lehet - olvasható az áramkimaradások menetrendjének magyarázatában.

Az egyes szakaszokba tartozó kárpátaljai települések listája a Zakarpattyaoblenerho weboldalon található linkre kattintva, valamint a Telegram chat-botjában tekinthető meg.

Az áramkimaradásokról a Zakarpattyaoblenerho honlapján, illetve az energiavállalat chatbotjában és Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 

 

Ukrajnának rövid távon végre kell hajtania az összes lehetséges áramszolgáltató létesítmény gyors és olcsó helyreállítását. Fontos, hogy ezt még a tél előtt megtegyék - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Berlinben megrendezett Ukraine Recovery Conference 2024 konferencia megnyitóján. "Putyin egyik fő célpontja Ukrajnában az energiaszektor. Uralkodásának első éveitől kezdve az energiaforrásokat, az energiatermelést és az energiafogyasztást fegyverként, a nemzet befolyásolásának és leigázásának eszközeként kezeli. Európa ezt már sokszor megtapasztalta" - emelte ki az ukrán elnök.

Az orosz hadsereg március óta fokozza az ukrán energiarendszer elleni támadásokat, ami jelentősen visszavetette a termelőkapacitást és súlyos energiahiány alakult ki.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a kormányt, hogy tegye elérhetővé a napenergia felhasználását az ukrán lakosság számára is az ukrán energetikai létesítmények elleni mindennapos orosz támadások okozta áramhiány mérséklésének érdekében.

Az államfő rendelkezése szerint a lehető leggyorsabban minden iskolára és minden kórházra napelemeket kell telepíteni, intelligens mérőórákat és energiatároló berendezéseket felszerelni.

A kormányt arra is utasította, hogy dolgozzon ki olyan feltételeket, amelyek megkönnyítik a napelemek telepítését a lakosság számára is.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek