Femina

Szilágyi János gyógyíthatatlan betegséggel küzd
Szilágyi János gyógyíthatatlan betegséggel küzd


Szilágyi János ugyan úgy gondolja, 88 évesen is képes lenne műsorkészítésre, egészségügyi állapota nem teszi ezt lehetővé, a demenciával való napi küzdelem minden energiáját felemészti. 

A tévés legenda Rónai Egon Húzós című podcastjében beszélt bővebben állapotáról. Elmondta, nagyon súlyos demenciával küzd, legjobban talán a felejtés mértéke zavarja őt - írja a femina.hu.

- Rohadtul felejtek, de olyan szinten, hogy itt van előttem ez a pohár víz, de ha amott volna, és el akarnám venni, azt mondanám: mit akartam én? - idézi a story.hu Szilágyi Jánost, akinek gyakran nevek vagy egyszerű szavak sem jutnak eszébe, nemrégiben egy barátja keresztnevét felejtette el.

 Most aztán igazán hasznát tudja venni az évtizedek alatt megszerzett riporteri képességeinek, és a betegsége okozta legkellemetlenebb helyzetekből is ki tudja beszélni magát, valamit hozzátette, annak azért tud örülni, hogy ez egy olyan állapot, ami kívülről nem látszik.

Beszélt feleségéről is, aki szerinte ennek az egésznek a legnagyobb elszenvedője, hiszen negyven év házasság után most ott tart, hogy néha még neki sem tudja megfelelően kifejezni magát.

- Ő eléggé fegyelmezi magát, mert hozzászokott. És tudja, hogy ilyen vagyok. Szeret és elfogad.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás