Kárpátinfo.net


Ukrán energetikai létesítményre mért csapást az orosz hadsereg. Illusztráció. Fotó: Podrobnosti
Ukrán energetikai létesítményre mért csapást az orosz hadsereg. Illusztráció. Fotó: Podrobnosti


Június 19-én éjszaka Ukrajna dróntámadása során Oroszország egy energetikai létesítményt is megtámadott. A létesítmény az egyik központi régióban található.

A Podrobnosti.ua szerint az éjszakai orosz dróntámadás során találat érte az egyik  központi régióban található energetikai létesítményt. Néhány berendezés megrongálódott. A helyszínre kihívták a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatát (DSZNSZ) és a rendőrséget is - áll a közleményben.

Ezenkívül az éjszakai ellenséges támadás következtében Lemberg régióban felsővezetékek és elektromos berendezések rongálódtak meg.

"285 mérőpontot áramtalanítottak. A helyreállítási munkálatok folyamatban vannak"

 - közölte az energiaügyi minisztérium.

Korábban hírt adtunk róla, hogy orosz dróntámadás érte Lemberg (Lviv) térségét június 19-én. Lemberg Megyei Katonai Adminisztráció vezetője, Makszim Kozickij közlése szerint egy 47 és egy 70 éves férfi sérült meg a támadásban. A 70 éves férfi kórházba került. Több repeszsérülést szerzett. Az állapota közepesen súlyos - mondta Kozickij.  Egy 47 éves férfi vágott sebeket szenvedett. A mentősök a helyszínen ellátták. Nem volt szükség kórházi ellátásra.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek