Karpat.in.ua
Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU)
Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU)


A Biztonsági Szolgálat vizsgálata szerint jogellenes tevékenységet egy munkácsi járási lakos folytatta.

A betiltott Odnoklasszniki közösségi oldalon olyan bejegyzéseket terjesztett, amelyek Oroszország Ukrajna elleni agresszív fellépését indokolták.

Emellett az agitátor felhívásokat fogalmazott meg, miszerint készítsenek petíciót Kárpátalja Ukrajnától való elcsatolásának „szükségességéről”, a tartalmat leginkább az orosz propagandamédiából vette át. Ezekben a posztokban tagadta az Oroszországi Föderáció részvételét polgári objektumok, valamint energetikai objektumok elleni rakétatámadásokban. A terrorista ország „jó” szándéka mellett érvelt, jogosnak ismerte el az álnépszavazások megtartását az ideiglenesen megszállt területeken.

Az SZBU által kezdeményezett igazságügyi lingvisztikai vizsgálat megerősítette az érintett személy által elkövetett bűncselekményt.

A nyomozók az ukrán BTK két cikkelye alapján tájékoztatták az agitátort a gyanúról:

-110 cikkely 1. része  (Ukrajna területi integritásának és sérthetetlenségének megsértése);
-436-2 cikkely 2. része (az Orosz Föderáció Ukrajna elleni fegyveres agressziójának tagadása, annak jogosnak való elismerése, résztvevőinek dicsőítése).

Az operatív és nyomozati cselekményeket az Ukrán Biztonsági Szolgálat kárpátaljai hivatala hajtotta végre a megyei ügyészség eljárási irányítása mellett, számolt be a kárpátaljai megyei SZBU sajtószolgálata - közölte a karpat.in.ua.

 


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek