Kárpátinfo.net


Áramszolgáltatás. Illusztráció
Áramszolgáltatás. Illusztráció


Kárpátalján a Zakarpatyaoblenerho megyei áramszolgáltató közzétette a június 19-ei óránkénti áramkimaradások ütemtervét.

A megyei szolgáltató szerint Kárpátalján az óránkénti áramkimaradások menetrendjét az Ukrenerho által régiónként meghatározott határértékeknek megfelelően alakítják ki.

Tervezett óránkénti áramszünetek június 19-én Kárpátalján
Tervezett óránkénti áramszünetek június 19-én Kárpátalján

A fehér szín azt jelenti, hogy van áramellátás. A sárga, zöld, narancssárga, kék, piros és lila színek azt jelentik, hogy nincs áramellátás. A szürke szín pedig azt jelenti, hogy áramkimaradás lehet - olvasható az áramkimaradások menetrendjének magyarázatában.

Az egyes szakaszokba tartozó kárpátaljai települések listája a Zakarpattyaoblenerho weboldalon található linkre kattintva, valamint a Telegram chat-botjában tekinthető meg.

Az áramkimaradásokról a Zakarpattyaoblenerho honlapján, illetve az energiavállalat chatbotjában és Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 

 

Korábban hírt adtunk róla, hogy megváltozik az árammennyiség régiónkénti szétosztása Ukrajnában - közölte Jurij Bojkó, Ukrajna miniszterelnökének energetikai kérdésekben illetékes tanácsadója. Június 24-től kezdődően Ukrajnában a kritikus infrastruktúrához szükséges árammennyiséget levonják a rendelkezésre álló villamosenergia mennyiségéből. Ennek köszönhetően az áramkimaradások időtartama többé-kevésbé egyenlő lesz minden régióban - magyarázta az ukrán miniszterelnök energiaügyi tanácsadója. 

Ukrajnának rövid távon végre kell hajtania az összes lehetséges áramszolgáltató létesítmény gyors és olcsó helyreállítását. Fontos, hogy ezt még a tél előtt megtegyék - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Berlinben megrendezett Ukraine Recovery Conference 2024 konferencia megnyitóján. "Putyin egyik fő célpontja Ukrajnában az energiaszektor. Uralkodásának első éveitől kezdve az energiaforrásokat, az energiatermelést és az energiafogyasztást fegyverként, a nemzet befolyásolásának és leigázásának eszközeként kezeli. Európa ezt már sokszor megtapasztalta" - emelte ki az ukrán elnök.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek