Karpat.in.ua
John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora
John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora


A NATO-csatlakozáshoz Ukrajnának meg kell nyernie az Oroszország elleni háborút, és az USA mindent megtesz annak érdekében, hogy az ukránok ezt elérjék – jelentette ki John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora a sajtótájékoztatóján, számolt be kedden az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Kirby elmondta: „Ami Ukrajna NATO-csatlakozását illeti, hadd emlékeztesselek arra, hogy a szövetség és az Egyesült Államok is kijelentette, hogy először meg kell nyerniük ezt a háborút.” Azt is megjegyezte, hogy a háború után Ukrajnának

„továbbra is hosszú határa lesz Oroszországgal, ami folyamatos fenyegetést jelent az ukrán nép biztonságára”.

A nemzetbiztonsági koordinátor szerint Joe Biden „hiszi, hogy Ukrajna jövője a NATO-ban van”. „Sok dolgot meg kell tenni, mielőtt csatlakozhatnak a szövetséghez, akárcsak a szövetség bármely más tagjának” – tette hozzá.

Mint hangsúlyozta, a kétoldalú biztonsági megállapodás segít Ukrajnának megvédenie magát, miközben azon dolgoznak, hogy „minden szükséges” feltételt biztosítsanak.

„Pályázhatnak a NATO-hoz való csatlakozásra. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy a NATO Ukrajna jövője, és ennek érdekében minden lépésben együttműködünk velük” 

– ígérte John Kirby - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek