Hirado.hu
Izraeli-palesztin konfliktus. Illusztráció
Izraeli-palesztin konfliktus. Illusztráció


Összeomolhat az elkövetkezendő hónapokban a Palesztin Hatóság – jelentette ki hétfőn a norvég külügyminiszter, „újabb Gázára” figyelmeztetetve.

Espen Barth Eide a sajtónak azt mondta, a támogatások hiánya, az erőszakcselekmények folytatódása, valamint az a tény, hogy félmillió palesztin munkavállaló nem mehet Izraelbe dolgozni, az összeomlás szélére sodorta a Palesztin Hatóságot.

„A helyzet rendkívül nehéz. Ha (a Palesztin Hatóság) összeomlik, újabb Gáza alakulhat ki, és ez Izrael számára is rettenetes lenne”

– figyelmeztetett a tárcavezető.

Mindeközben a skandináv ország nemzetközi fejlesztésekért felelős minisztere, Anne Beathe Tvinnereim bejelentette: Oslo további 100 millió norvég koronával (3,4 milliárd forint) toldja meg az ENSZ palesztinokat segélyező ügynökségének (UNRWA) folyósított támogatást.

Az UNRWA vezetője, a norvég fővárosban tartózkodó Philippe Lazzarini a sajtónak elmondta, az izraeli hadsereg (IDF) által humanitárius okokra hivatkozva meghirdetett „taktikai szünet” ellenére hétfőn is folytatódtak az erőszakcselekmények a Gázai övezet déli részén lévő Rafahban.

Mint mondta,

a szervezet megkapta az IDF – csak angol nyelven közzétett – tájékoztatását a műveletek ideiglenes leállításáról, azonban leszögezte: „egyelőre semmi nem utal a harcok leállítására”.

Az IDF vasárnapi tájékoztatása szerint a harci cselekmények felfüggesztése minden nap 8 órától 19 óráig (helyi idő szerint) tartana további értesítésig az izraeli Kerem Salom átkelőhelytől a Szalah al-Din útig terjedően, és tovább északra - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás