Kárpátinfo.net


Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Ivan Fejer kárpátaljai katona. Fotó: Kárpátinfo/Nagyszőlősi Városi Tanács
Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Ivan Fejer kárpátaljai katona. Fotó: Kárpátinfo/Nagyszőlősi Városi Tanács


Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Ivan Fejer kárpátaljai katona.

A szomorú hírről június 18-án a Nagyszőlősi (Vinohradiv) Városi Tanács Facebook-oldala számolt be.

A városi tanács közleménye szerint a Beregszászi járásban található Siroke (Felsősárad) község szülötte, az 1997-es születésű Ivan Fejer elesett az orosz-ukrán háborúban.

A kárpátaljai katona június 9-én vesztette életét a Harkivi területen található Vovcsanszk város közelében.

"Őszinte részvétünket fejezzük ki családjának és bajtársainak" 

- írta a városi tanács.

Nyugodjon békében!

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy a Munkácsi járásban található Verhnyi Vorota faluban eltemették az orosz-ukrán háborúban elesett honvédet, Ivan Votykanicsot. A búcsúztatásra és a gyászszertartásra a Verhnyi Vorota községben található ortodox templomban került sor. Rokonok, barátok, kollégák és aggódó polgárok jöttek el, hogy elbúcsúzzanak a katonától.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a Rahói járásban található Jaszinya (Kőrösmező) lakosa. A 43 éves Jaroszlav Buzakot 2023 januárja óta eltűntként tartották nyilván. Jaroszlav Buzak 1980. szeptember 25-én született és Jaszinya községben élt. A kárpátaljai katona 2022. február 28-án kelt Ukrajna védelmére. A DNS-vizsgálat eredményei alapján 2024. június 11-én azonosították és megállapították, hogy Jaroszlav Ivanovics Buzak 2023. január 30-án halt meg.

A Beregszászi kistérség végső búcsút vett Fegyir Jancsik védőtől. A tengerészeti gránátvető tisztségben tevékenykedő katona Herszon megye területén vesztette életét szülőföldje védelmezése közben. A kárpátaljai katonát  Beregszász központi temetőjében helyezték örök nyugalomra. 

Az ungvári Roman Hapak, az Ungvári Nemzeti Egyetem Történelem és Nemzetközi Kapcsolatok Karának hallgatója életét vesztette az orosz-ukrán háborúban. Roman Hapak főtörzsőrmester 2024. május 27-én halt meg egy FPV dróncsapás következtében a Zaporizzsjai területen található Mali Scserbaki falu közelében.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a Turjaremetei kistérség katonája, a 38 éves Olekszandr Kosztricja. Olekszandr Kosztricja 1986. május 11-én született Rakovo (Rákó) községben.  A 38 éves Olekszandr Kosztricja rangidős katona május 29-én harci feladat teljesítése közben a Harkivi területen található Petropavlivka falu közelében vesztette életét.

Az orosz-ukrán háborúban szerzett sérülések következtében életét vesztette a 38 éves felsőkerepeci katona, Olekszandr Troscsak.  A munkácsi járási katona súlyosan megsebesült és május 25-én életét vesztette.

Ukrajnáért vívott harcokban hősi halált halt Vaszil Bocskor katona. Vaszil Bocskor 1972. január 4-én született Kaszómező (Koszivszka Poljana) településen. A kárpátaljai katona a háború első napjától kezdve az ukrán hadseregben szolgált. A Koszivszka Poljana falu lakosa a Szumi területen harci feladatok végrehajtása közben halt meg hősi halált. Majdnem egy évig eltűntként tartották nyilván.

Ungváron végső búcsút vettek a háborúban elesett 31 éves Ivan Borogyin katonától és Viktor Kucsik főtörzsőrmestertől. Ivan Borogyin 1993. február 11-én született a Vinnyicai területen található Dzsulinka faluban. A harci küldetések példás teljesítéséért a "Bátorságért" III. osztályú érdemrenddel tüntették ki. 2024. május 10-én halt meg a harcokban. Viktor Kucsik 1993. január 11-én született a Hmelnyickij területen található Netiscsinben.  Viktor Kucsik megkapta a II. és III. fokozatú Vitézségi Rendet, Ukrajna elnökének kitüntetését és az Ezüst Edelweiss brigád kitüntetést. A katona 2024. május 10-én halt meg harci feladat végrehajtása közben. 

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a beregszászi járási Cserna (Csarnatő) község lakója, Jurij Sztancs.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a Munkácsi járásban található Bisztrica (Repede) falu lakosa, a 32 éves Jurij Honcsaruk őrmester. Honcsaruk Jurij Vaszilovics 1992-ben született a Csinagyijevói kistérséghez tartozóBisztrica (Repede) községben. A kárpátaljai őrmester 2024. május 12-én a Harkivi régióban található Szlobozsánszke falu közelében harci feladat végrehajtása közben ellenséges tűz következtében halálosan megsebesült.

Ungváron utolsó útjára kisérték az orosz-ukrán háborúban elesett 21 éves védőt, Tarasz Havrist. Tarasz Ivanovics Havris 2002. szeptember 16-án született.  Oroszország teljes körű inváziója után a sorkatonai szolgálatát teljesítő Tarasz Harvis szerződéssel belépett az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, hogy édesapjához hasonlóan védje hazáját és szeretteit a rasszista inváziótól. 2024. május 1-jén egy harci küldetés végrehajtása közben életét vesztette.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a munkácsi járási 53 éves Mikola Batrin. Május 10-én a Munkácsi járásban található Nehrovo (Maszárfalva) faluban végső búcsút vettek a harcokban elesett védőtől, az 53 éves Mikola Batrintól.  A temetésre a Nehrovo faluban található Szentháromság görögkatolikus templomban került sor.

Kárpátalján végső nyugalomra helyezték Jevhen Belkin 25 éves ungvári honvédot. Jevhen Belkin 1998. július 8-án született Ungváron.  A diploma megszerzése után sorkatonai szolgálatra jelentkezett az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, majd az orosz-ukrán háború kitörése után önként jelentkezett Ukrajna védelmére.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek