Karpat.in.ua
Rákóczi Szövetség
Rákóczi Szövetség


Száz, a háború által érintett ukrán család gyermeke pihenhet a Rákóczi Szövetség táborában június 16-21. között Sátoraljaújhelyen.

A diákok azzal a céllal érkeztek Magyarországra, hogy a háború sújtotta Ukrajna nehézségekkel teli hétköznapjaiból kiszakadjanak és egy élményekkel teli felszabadult hetet tölthessenek el.

A háborúban érintett családok gyermekei Ukrajna számos területéről érkeztek a Kárpátaljai Katonai Adminisztráció szervezésében.

Magyarországon és a Kárpát-medencében még tart a tanév, éppen ezért a Rákóczi Szövetség nagy táborai még nem kezdődhetnek el, de az első fecskék már megérkeztek táborozni a diaszpórából is.

Június 14-én, pénteken több mint 30 magyar gyökerű középiskolás érkezett Argentínából, Ausztráliából, az Amerikai Egyesült Államokból és Új-Zélandról.

A résztvevők június 14. és 21. között budapesti és zempléni programokon vesznek részt.

A magyar diaszpóraközösségekből mintegy 700 fiatal érkezhet a Szövetség különböző korosztályokat megszólító tematikus táboraiba a nyár folyamán.

A Rákóczi Szövetség nyári programjában 35 tábor, rendezvény szerepel, amelyek több mint 15 ezer magyarországi, külhoni és a nagyvilág magyar diaszpóraközösségeiben élő diáknak és tanárnak teremt lehetőséget a találkozásra, az élmények és az emlékek szerzésére annak érdekében, hogy a magyar nyelvvel és kultúrával kapcsolatos ismereteik és szeretetük erősödjön - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek