Hirado.hu
Rettegnek a fürdőzők, újabb két népszerű strandot zártak le Spanyolországban
Rettegnek a fürdőzők, újabb két népszerű strandot zártak le Spanyolországban


Az elmúlt napokban több strandon is cápát fotóztak a part közeli sekély vízben.

Cápaészlelések miatt két újabb spanyolországi strandot kellett bezárni, mivel a Gran Canaria partjainál számos ragadozót észleltek, köztük egy 3 méteres fenevadat is.

Az életmentőknek már második napja kellett felszólítaniuk a fürdőzőket, hogy hagyják el a sziget keleti partján lévő Melenara strandot, miután egy rendőrségi drón egy pörölycápát észlelt a parton, nem sokkal azután, hogy vasárnap reggel újra megnyitották a strandot.

A legtöbb pörölycápafaj ártalmatlannak számít és kevés támadást jegyeztek fel, de agresszív vadászok, és méretük és vadságuk miatt potenciálisan veszélyesek lehetnek.

A fürdőzési tilalmat a hétvégén kiterjesztették a szomszédos Salinetas strandra is.

Pár órával a lezárások után a vízimentők egy harmadik helyen – a sziget déli részén található San Augustin strandon is kitűzték a piros zászlót, miután egy turista lefényképezte a vízből kilógó  árulkodó cápauszonyt.

Egyelőre nem világos, hogy ugyanaz a ragadozót látták-e, amelyik miatt a strandolók sikítozva menekültek ki a vízből a Melenara strandon, amint meglátták a sebesen feléjük közeledő uszonyt - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás