MTI

Cseh hadsereg ( Illusztráció )
Cseh hadsereg ( Illusztráció )


Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképzőközpont területén, többen megsérültek - tudatta a cseh hadsereg az X-en.

A helyszínre érkezett egy katonai és két polgári mentőhelikopter, amelyek személyzete segítséget nyújtott a sérülteknek. Legalább két polgári mentőkocsi is a helyszínre érkezett - közölte Lucie Mikisková, az olmützi mentőszolgálat szóvivője.     Mikisková későbbi bejelentése szerint kilenc személy sérült meg gránátok robbanása következtében. Két sérültet mentőhelikopter szállított egy olmützi kórházba, a többieket pedig mentőautókkal vitték különböző kórházakba.

A hadsereg honlapja szerint gyakorlat lehetett a központban, mert hétfőn az egész területet előre lezárták, a környező települések lakosságát pedig arra figyelmeztették, hogy emelkedni fog a zajszint - írja a CTK cseh hírügynökség. Az ügyet a katonai rendőrség vizsgálja.

Libavá jelenleg a cseh hadsereg legnagyobb kiképzőközpontja, amelynek területén már többször előfordult baleset. Legutóbb, 2021 júliusában azonban a Prágától nyugatra fekvő Brdy kiképzőközpontban történt robbanás. A gyakorlótéren fel nem robbant lőszerek hatástalanítása közben történt balesetben egy katona meghalt, egy másik pedig megsérült.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI