Hirado.hu
Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben
Tovább folynak a harcok a Gázai övezetben


Nyolc izraeli katona életét vesztette egy robbanás következtében a Gázai övezet déli részén – közölte szombaton az izraeli hadsereg.

Korábban a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveres szárnya azt közölte, hogy harcosai megtámadtak egy izraeli páncélozott járművet, és megöltek, illetve megsebesítettek több izraeli katonát Tel esz-Szultán térségében, Rafahtól nyugatra. A környéken az izraeli hadsereg hetek óta folytat műveleteket. A térségben több ezer palesztin menekült zsúfolódott össze.

Az izraeli hadsereg azt is közölte szombaton, hogy Rafahban nagy mennyiségű fegyvert foglaltak le részben földalatti rejtekhelyeken.

A közlemény szerint palesztin fegyveresek pénteken öt rakétát lőttek ki a Gáza központjában létrehozott humanitárius körzetből.

A Hamásszal szövetséges Iszlám Dzsihád katonai ága, az Al-Kudsz Brigádok azt közölte egy szombaton a Telegramra feltöltött videóban, hogy Izrael csak akkor kaphatja vissza a Gázai övezetben fogva tartott túszokat, ha leállítja a háborút, és visszavonja katonáit a térségből.

Egy tavaly novemberi egyhetes tűzszünet óta minden hasonló próbálkozás rendre kudarcba fullad, miután a Hamász ragaszkodik az izraeli katonák teljes kivonulásához.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő viszont addig nem akar hozzájárulni a háború befejezéséhez, amíg a Hamászt teljesen meg nem semmisítik. A gázai egészségügyi minisztérium legfrisseb adatai szerint a tavaly október óta tartó háborúban 37 296 palesztin halt meg - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás