Kárpátinfo.net


Áramszolgáltatás. Illusztráció
Áramszolgáltatás. Illusztráció


Kárpátalján a Zakarpatyaoblenerho megyei áramszolgáltató közzétette a június 16-ai óránkénti áramkimaradások ütemtervét.

A megyei szolgáltató szerint Kárpátalján az óránkénti áramkimaradások menetrendjét az Ukrenerho által régiónként meghatározott határértékeknek megfelelően alakítják ki.

Vasárnap előreláthatóan egész nap lesz áramszolgáltatás Kárpátalján.
Vasárnap előreláthatóan egész nap lesz áramszolgáltatás Kárpátalján.

A fehér szín azt jelenti, hogy van áramellátás. A sárga, zöld, narancssárga, kék, piros és lila színek azt jelentik, hogy nincs áramellátás. A szürke szín pedig azt jelenti, hogy áramkimaradás lehet - olvasható az áramkimaradások menetrendjének magyarázatában.

Az egyes szakaszokba tartozó kárpátaljai települések listája a Zakarpattyaoblenerho weboldalon található linkre kattintva, valamint a Telegram chat-botjában tekinthető meg.

Az áramkimaradásokról a Zakarpattyaoblenerho honlapján, illetve az energiavállalat chatbotjában és Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 

 

Korábban hírt adtunk róla, hogy megváltozik az árammennyiség régiónkénti szétosztása Ukrajnában - közölte Jurij Bojkó, Ukrajna miniszterelnökének energetikai kérdésekben illetékes tanácsadója. Június 24-től kezdődően Ukrajnában a kritikus infrastruktúrához szükséges árammennyiséget levonják a rendelkezésre álló villamosenergia mennyiségéből. Ennek köszönhetően az áramkimaradások időtartama többé-kevésbé egyenlő lesz minden régióban - magyarázta az ukrán miniszterelnök energiaügyi tanácsadója. 

Ukrajnának rövid távon végre kell hajtania az összes lehetséges áramszolgáltató létesítmény gyors és olcsó helyreállítását. Fontos, hogy ezt még a tél előtt megtegyék - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Berlinben megrendezett Ukraine Recovery Conference 2024 konferencia megnyitóján. "Putyin egyik fő célpontja Ukrajnában az energiaszektor. Uralkodásának első éveitől kezdve az energiaforrásokat, az energiatermelést és az energiafogyasztást fegyverként, a nemzet befolyásolásának és leigázásának eszközeként kezeli. Európa ezt már sokszor megtapasztalta" - emelte ki az ukrán elnök.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek