Hirado.hu
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Fotó: rbc.ua
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Fotó: rbc.ua


Az Európai Bizottság (EB) teljes mértékben támogatja azt a Joe Biden amerikai elnök által előterjesztett átfogó, háromlépcsős ütemtervet, amely a Gázai övezetben azonnali és tartós tűzszünethez, az összes túsz szabadon bocsátásához vezethet – jelentette be csütörtökön Ursula von der Leyen, az EB elnöke a G7 csoport állam- és kormányfői találkozóján a dél-olaszországi Bariban.

„Készen állunk arra, hogy gyors és hatékony fellépéssel kivegyük a részünket a helyreállításból és az újjáépítésből, amely a két állam közötti megoldáshoz vezet” – hangsúlyozta.

A Joe Biden által május végén előterjesztett ajánlat az első szakaszban hat hétig tartó teljes tűzszünetre szólít fel, amelynek idején az izraeli börtönökben fogva tartott palesztinok szabadon bocsátásáért cserébe a Hamász tavaly október 7-i, Izrael elleni támadása során elrabolt túszok egy csoportját szabadon engedik.

A második szakasz az ellenségeskedések végleges befejezését és a többi túsz szabadon bocsátását irányozza elő, míg a harmadik fázisban megkezdődne a Gázai övezet újjáépítése 

- közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás