Hirado.hu
Annalena Baerbock német külügyminiszter
Annalena Baerbock német külügyminiszter


A nyugati szövetségesek és a Balti-tenger menti államok egyesíteni fogják erőiket, hogy szembeszálljanak az orosz provokációkkal – jelentette ki a finnországi Porvoóban Annalena Baerbock német külügyminiszter.

„Ha Oroszország a megosztásunkra tesz kísérleteket, mi szorosabbra zárjuk sorainkat” – jelentette ki Baerbock a Balti-tengeri Államok Tanácsának csütörtökön kezdődött kétnapos tanácskozása előtt.

A térség biztonsága Oroszországgal szembeni, nem pedig vele való biztonságot jelent 

– mondta Baerbock.

A tanácsot 1992-ben hozták létre, hogy támogassa térség politikai és gazdasági átalakulását. Nyolc, a Balti-tenger mentén fekvő ország a tagja, valamint Izland és Norvégia.

Oroszország tagságát 2022 márciusában felfüggesztették Ukrajna megtámadása után, és Moszkva májusban kilépett a tanácsból.

Baerbock rámutatott, hogy a térségben sűrű adatkábel-hálózatok, hajózási útvonalak és szélturbina rendszerek találhatók.

A tanács demokratikus országai fellépnek a hibrid fenyegetések ellen, a GPS-jelek zavarásától a közösségi médián belüli dezinformáción át a tenger alatti kábelek elleni szabotázsokig – mondta a német külügyminiszter - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás