Hirado.hu
A repülőgépen rekedtek a 38 Celsius-fokos melegben az utasok Athénban, többen rosszul lettek és elájultak
A repülőgépen rekedtek a 38 Celsius-fokos melegben az utasok Athénban, többen rosszul lettek és elájultak


A Qatar Airways egyik repülőgépén légkondicionálás nélkül hagyták az utasokat három órára a 38 fokos hőségben.

Kétségbeesett nők, gyermekek és férfiak dobálták le magukról a ruhákat, miután a leszállópályán több mint három órán át a Qatar Airways egyik repülőgépén rekedtek légkondicionálás nélkül.

„Az utasok szó szerint kiszáradtak és elájultak a gépen” – mondta az egyik utas, Garth Collins a Jam Press hírügynökségnek.

Collins hozzátette, hogy több mint három órán át tartották őket a gépen zárt ajtók mögött légkondicionálás nélkül. A pánik egyre fokozódott a gépen, az emberek kis híján eszüket vesztve járkáltak fel-alá, sokan pedig rosszul lettek és elájultak. Tűrőképességük határához közeledve a légitársaság többórányi szenvedés után leengedte a járat utasait a gépről, akik megkönnyebbülve rohantak be az athéni nemzetközi repülőtérre.

A helyzet azonban még ezután sem volt kifogástalan,

a Qatar Airways ugyanis nem indokolta meg, hogy miért volt szükség bezárva tartani az utasokat, akiket mindössze egy pohár vízzel kínáltak meg a reptéren a háromórás kiszáradásközeli megpróbáltatások után.

Garth Collins elmondta azt is, hogy a leszállás után többeknek olyan csatlakozó járataik voltak Dohából, amelyek nem szállhattak fel.

A Qatar Airways még nem adott ki közleményt az incidenssel kapcsolatban - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás