Hirado.hu
Repülőtér (illusztráció)
Repülőtér (illusztráció)


Heves esőzések bénították meg kedden a Spanyolországhoz tartozó, turisták körében közkedvelt Mallorca szigetének Son Sant Joan nemzetközi repülőterét.

A sziget fővárosának, Palma de Mallorcának a légikikötőjében víz csöpögött a mennyezetről, míg az utasszállítók az elárasztott fel- és leszállópályákon rostokoltak.

A vihar lényegében megállított minden tevékenységet Spanyolország harmadik legnagyobb repülőterén,

mivel nem lehetett szavatolni a létesítmény biztonságos üzemeltetését – közölte az Aena üzemeltető vállalat.

Oscar Puente közlekedési miniszter szerint a légikikötőben beüzemelték a vészhelyzeti tervet és ideiglenesen más repülőterekre irányították át a járatokat. A tárcavezető később az X-en közölte, hogy a forgalmat helyreállítják az időjárási viszonyok lecsillapodásával.

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) szerint a repülőtéren óránként csaknem 50 milliméter csapadékot mértek, bár időnként 90 milliméter is előfordult kevesebb mint egy óra alatt.

Noha a sziget sok vidéke szárazon maradt kedden, a fővárosban, Palmában az éves csapadékmennyiség körülbelül egytizedének megfelelő eső hullott.

Az X közösségi oldalon megosztott felvételeken csöpögő plafonokat lehet látni a repülőtér bevásárlórészlegén, illetve az ablakokon keresztül beszivárgó csapadék miatt bőrig ázott turistákat nyárias öltözékben, míg a parkolóban kocsik próbáltak dacolni az árral.

Palma de Mallorca repülőterén tavaly rekordszámú, 31,1 millió utast regisztráltak. A festői strandjairól és napos időjárásáról ismert földközi-tengeri sziget Európa egyik legforgalmasabb, különösen német és brit utazók körében kedvelt turisztikai célpontja - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás