Bien.hu

5+1 dolog, amit örökre felejts el, ha lapos hasat szeretnél
5+1 dolog, amit örökre felejts el, ha lapos hasat szeretnél


Nagyjából minden fogyási tipp ugyanaz: kerüld a cukrot, a fehér kenyeret, igyál sok vizet és mozogj sokat. Vannak azonban olyan ételek, amelyek a lapos has elérését kivételesen megnehezítik – szóval, ha kockákat szeretnél, ezeket iktasd ki az étrendedből!

Cukor és cukros italok

Ha lapos hasat szeretnél, elsőként a magas kalóriatartalmú, de alacsony tápanyagtartalmú ételeket kell kiszórnod az étrendedből.

A finomított cukor ilyen: bár rengeteg kalóriát viszel be vele, a szervezeted nem tud belőle hasznosítani szinte semmit, így sem energiát, sem vitaminokat nem nyersz belőle. Olyan, mintha kalóriadús levegőt ennél – teljesen felesleges - írja a bien.hu.

Alapszabály, hogy amit beviszel a szervezetedbe, annak legyen hasznos tápanyagtartalma – vitaminja, összetett szénhidrátja, jó zsírja vagy rostja.

Tejtermékek

Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől semmiféle tejterméket ne fogyassz, de érdemes csínján bánni velük – legtöbbjük ugyanis magas zsírtartalmú, és tele lehet tejcukorral, ami ugyan kis mennyiségben nem káros, nagy mennyiségben ugyanolyan, mintha sima cukrot ennél.

Ráadásul ma már egyre több ember laktózérzékeny is valamilyen szinten – ha nem is kimutatható, gyakori, hogy felpuffadsz a tejtermékektől, mert a szervezeted nehezebben emészti meg őket.

Gyorsételek

Hasonló a helyzet a gyorsételekkel is – bár egy apró, szottyadt hamburgerben nagyon sok kalória van, a szervezeted nem képes hasznosítani belőle semmit.

Nem ad energiát, nem ad vitaminokat, egész egyszerűen csak feltolja a vércukorszintedet, hogy aztán nagyon gyorsan le is húzza. Éppen ezért hamar éhes is leszel utána, aminek egyenes következménye, hogy sokkal többet is fogsz enni aznap – plusz kalóriák a semmiért.

Alkohol

Egy-két pohár vörösbor a héten még belefér, hiszen kutatók bizonyították, hogy ez még segít is a fogyásban – ennél több viszont már közvetlenül a derekadra fog menni.

Az alkohollal két probléma van: az egyik az, mint a cukorral (magas kalória-, alacsony tápanyagtartalom), a másik pedig az, mint a gyorsétellel (hamar éhes leszel utána, és nem tudsz megállni).

Ráadásul az alkohol visszatartja a vizet a testedben, amitől fel is fúvódsz rendesen.

Burgonya

Rossz hírünk van: még főzve is nagyjából annyit érsz el vele, mintha megennél egy jó adag finomított cukrot.

A krumpliban szintén nincs semmiféle hasznos tápanyag, csak egyszerű szénhidrát, ami felnyomja, majd lehúzza a vércukorszintedet. Nem csak a sült változat problémás, ugyanígy üres kalória a sima főtt krumpli is.

Érdemes vele csínján bánni, mert ugyan zöldség, de még rosttartalma is elhanyagolható. Válaszd helyette az édesburgonyát!

+1. Kávé

A kávé kis mennyiségben nagyon jót tud tenni a lapos hasnak, hiszen meghajt, így segít a felesleges, puffasztó salakanyagok kiürítésében.

Nagyobb mennyiségben azonban (napi 3-4 csésze) már visszatartja a szervezetedben a vizet, ami puffadást okozhat. Ráadásul pontosan ezért a tulajdonságáért a narancsbőr kialakulásában is szerepet játszik.

A reggeli kávé után igyekezz inkább zöld teával ébren tartani magad!


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás