MTI

Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter
Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter


Előre nem bejelentett látogatásra érkezett Kijevbe hétfőn Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter, akit fogadott Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.

A kormányfő Facebook-oldalán tájékoztatott megbeszéléséről a holland politikussal. Smihal szavai szerint megköszönte Hollandiának az ukrán légvédelem megerősítéséhez nyújtott támogatását. Kiemelte Hollandia azon kezdeményezését, amely alapján más partnerországokkal közösen Patriot légvédelmi rendszereket szállít Ukrajnának.

"Várjuk az F-16-os repülőgépek mihamarabbi átadását is, amely segít nekünk megvédeni az országban élő embereket és infrastruktúránkat" 

- tette hozzá a miniszterelnök.

A megbeszélésen Smihal tájékoztatása szerint szót ejtettek a két ország közös védelmiipari projektjeiről, a technológiacseréről, a Svájcban tartandó globális békecsúcsról és Ukrajna euroatlanti integrációjáról is.

Kajsa Ollongren azon külföldi tisztségviselők közé tartozik, akik szorgalmazzák, hogy a szövetségesek ne korlátozzák Ukrajnát a nyugati fegyverek oroszországi területek elleni bevetésében 

- mutatott rá a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál.

A védelmi miniszter már jelezte, hogy Hollandia engedélyt ad Ukrajnának arra, hogy az általa átadott F-16-os vadászgépekkel oroszországi területen lévő célpontokra mérjenek csapásokat.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI