Kárpátinfo.net


Óránkénti áramszüneteket vezetnek be Ukrajnában
Óránkénti áramszüneteket vezetnek be Ukrajnában


Kárpátalján a Zakarpatyaoblenerho megyei áramszolgáltató közzétette a június 11-ei óránkénti áramkimaradások ütemtervét.

A megyei szolgáltató szerint Kárpátalján az óránkénti áramkimaradások menetrendjét az Ukrenerho által régiónként meghatározott határértékeknek megfelelően alakítják ki.

Kedden három órán keresztül nem lesz áramszolgáltatás Kárpátalján.
Kedden csaknem egész nap lesz áramszolgáltatás Kárpátalján.
Kedden csaknem egész nap lesz áramszolgáltatás Kárpátalján.

A fehér szín azt jelenti, hogy van áramellátás. A sárga, zöld, narancssárga, kék, piros és lila színek azt jelentik, hogy nincs áramellátás. A szürke szín pedig azt jelenti, hogy áramkimaradás lehet - olvasható az áramkimaradások menetrendjének magyarázatában.

Az egyes szakaszokba tartozó kárpátaljai települések listája a Zakarpattyaoblenerho weboldalon található linkre kattintva, valamint a Telegram chat-botjában tekinthető meg.

Az áramkimaradásokról a Zakarpattyaoblenerho honlapján, illetve az energiavállalat chatbotjában és Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 


 

Korábban hírt adtunk róla, hogy megváltozik az árammennyiség régiónkénti szétosztása Ukrajnában - közölte Jurij Bojkó, Ukrajna miniszterelnökének energetikai kérdésekben illetékes tanácsadója. Június 24-től kezdődően Ukrajnában a kritikus infrastruktúrához szükséges árammennyiséget levonják a rendelkezésre álló villamosenergia mennyiségéből. Ennek köszönhetően az áramkimaradások időtartama többé-kevésbé egyenlő lesz minden régióban - magyarázta az ukrán miniszterelnök energiaügyi tanácsadója. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek