Karpat.in.ua
Oroszország elleni szankciók. Illusztráció
Oroszország elleni szankciók. Illusztráció


Németország ellenzi az Európai Unió azon törekvéseit, hogy lezárják azt a kiskaput, amely lehetővé teszi, hogy a csúcskategóriás áruk, köztük a luxusautók Fehéroroszországon keresztül juthassanak el Oroszországba – mondta négy uniós diplomata a Politicónak.

Berlin és Párizs arra kényszeríti Brüsszelt, hogy mérlegelje: kettéválasszák-e az Oroszország elleni 14. szankciócsomagot a Fehéroroszország elleni hasonló intézkedésektől – mondta három diplomata. A kérdés azért került napirendre, mert nagyban folynak az előkészületek a G7-országok júliusi csúcstalálkozójára, amelyen a további szankciókat vitatják meg.

Az EU szankciókkal sújtotta Fehéroroszországot, még mielőtt Moszkva megtámadta Ukrajnát, és megbüntette Minszket a 2020-as elnökválasztás miatt. Ám a Minszk elleni szankciók nem olyan nagy horderejűek, mint a Moszkva ellen azóta bevezetett intézkedések, így megvan a lehetőség arra, hogy az oroszok Fehéroroszországon keresztül kerüljék meg a brüsszeli szankciókat.

Nevetséges, hogy gyenge intézkedéseket teszünk Fehéroroszországgal szemben, miközben tudjuk, hogy az áruk Minszken keresztül érkeznek Moszkvába – mondta az egyik EU-diplomata a brüsszeli lapnak.

A csúcskategóriás Mercedes autók abszolút státuszszimbólumnak számítanak minden önmagát valamire is tartó orosz oligarcha vagy apparatcsik számára - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek